Datella ja Siirillä on yhteinen lempiväri . Se on ruskea. Sävyn ei tarvitse olla mikään tietty, vaan kaikenlaiset ruskean sävyt innoittavat koirat aivan villiksi.

Siiri löytää rakkaat ruskeansa edelleen ulkoilujen aikana. Se kaivaa toisten koirien jätöksiä innoissaan hangesta ja syö ne hyvällä ruokahalulla. En ole päässyt selville mistä Siirin ulosteiden syönti johtuu. Olen antanut vitamiineja, monipuolista ruokaa jne. Mikään ei ole auttanut. Viime viikolla ulosteiden syönti johti taas jälleen siihen, että valvoin Siirin kanssa puolet yöstä siivoten sen oksennuksia. Ja tietysti ne isoimmat oksennukset piti tehdä olohuoneen matolle. Haju oli niin mahtava. Ja Siiri -raukka oli aivan raato kuvotuksen voimasta. Vaan mitään se ei oppinut. Seuraavana päivänä ulosteet maistuivat taas niin ihanilta!

Daten ruskea innoittaja on suklaa. Datte on kehitellyt mitä ovelampia keinoja päästäkseen käsiksi tuohon joka tytön unelmaherkkuun. Toissayönä heräsin kovaan kolinaan. Huutelin lapsille, että mitä tapahtui. Kun en saanut vastausta, lähdin alakertaan katsomaan. Datte oli kurkotellut ja kiivennyt sohvalta lipaston päälle siellä olevan aloitetun suklaarasian luokse. Matka oli kuitenkin sen verran pitkä, että tassujen otteen livettyä se oli romahtanut alas suklaarasian kera. Päästyäni alakertaan Datte maksi lattialla suklaarasian päällä tyhjentäen apajaansa vauhdilla. Se oli ehtinyt hotkia yli puolet rasian sisällöstä.

Tänään Datte oli lähtenyt salaiselle iltaretkelle Jonnan huoneeseen Jonnan suihkussaolon aikana. Ja taas vaivannäkö tuotti tulosta. Siellä oli Jonnan joulusuklaat aivan helposti saatavilla. Kukaan ei olisi asiaa huomannut ellei vanha sanonta olisi taas pitänyt paikkaansa: ahneella on paskanen loppu. Niin kävi Datenkin heikosti. Ihmettelin miksi Datte käy koko ajan juomassa. Kohta sekin asia selvisi. Datte ei ehtinyt edes kakoa, kun valtava määrä oksennusta lensi kaaressa sen suusta. Onneksi paljaalle lattialle. Toisin kuin Siirillä tätä läjää oli hajullisesti miellyttävämpi siivota. Tunnistin Maraboun Paradise - rasian marsipaanisuklaan hajun sekä rommipitoiset täytesuklaat.  Datte kävi taas äsken juomassa ison määrän. Kohta lentää varmaankin kaaressa seuraava lasti. No, meni valvonnan puolelle tämäkin ilta ja yö.