Datte osallistui tänään Hyvinkäällä kääpiösnautserien syyserikoisnäyttelyyn. Se tiesi taasen aikaista herätystä aamulla sekä koiran pesua ja föönausta. Siiri meni jo valmiiksi piiloon, kun otin föönin esille. Eihän se raukka voinut tietää, että tällä kertaa se saisi jäädä kotiin Maxin seuraksi. Dattekin yritti pesun jälkeen tekeytyä mahdollisimman huomaamattomaksi, mutta mammalla on hyvät silmät.

Pippuri-suolat olivat ensimmäisinä kehässä. Tuomari teki perusteellista työtä jokaisen koiran kohdalla. Jokainen koira sai varmasti yksilöllisen  ja yksityiskohtaisen huomioinnin tuomarilta. Hän arvioi koiraa esittäjälle suoraan ja perusteli tekemiään tuomarointeja pitkään. Näyttelymaksulle tuli kyllä hyvin vastinetta tuomarin huomion osalta. Käytäntöä ajatellen tuomarin perusteellisuus tarkoitti sitä, että kehät olivat n. kaksi tuntia myöhässä aikataulusta. Viimeisillä väreillä oli varmasti pinna tiukalla odotuksesta.

Datte sai laatuarvioinniksi ERI:n ja voitti luokkansa. Paras narttu-kisassa Datte sijoittui kolmanneksi ja sai vara-sertin. Hieno kisa Datelta ja Tiinalta, joka esitti Daten taidolla - kiitos!

Seuraavan kerran Datte menee näytille Hämeenlinnann lokakuun lopulla. Ansa on tulossa samaan näyttelyyn debytoimaan. Sen jälkeen Datella alkaakin loma näyttelyistä. Siiri kenties osallistuu joulukuussa messukeskuksen näyttelyyn, mutta muita koitoksia en ole vielä suunnitellut.

Datte pöydällä (pimeä kuva sisähallista johtuen)

Avoin luokka

ERI 1 , PN 3 , vara-sert.