Viimeisten viikkojen aikana minusta on tuntunut siltä, että olen kotimme on muuttumassa pesulaksi. Pyykkikone pyörii aina kun vain olen kotona ja molemmat vessat sekä rappusten kaiteet ovat täynnä kuivumassa olevia peittoja, sängynpeitteitä ja mattoja. Syy ylenmääräiseen pyykkitulvaan on Datte ja Daten rakko. En tiedä missä mennään tai mikä on syynä, mutta Datte on ottanut yhtäkkiä tavakseen pissailla sisälle. Pissailua tapahtuu huolimatta siitä olemmeko kotona vai emme tai onko edellisestä ulkoilusta aikaa enemmän tai vähemmän.

Siisteyttä ja järjestystä rakastava mieheni koki muutama ilta sitten järkytyksen mennessään illalla nukkumaan. Koirat olivat aikaisemmin illalla leikkineet ja peuhanneet meidän makuuhuoneessa ja kuinka ollakaan Datte oli leikin lomassa päättänyt lirauttaa rakon täydeltä mieheni puolelle sänkyä. Päiväpeitto lainehti ja pissa oli tietty imeytynyt peittoonkin. Onneksi patja oli säästynyt kastumiselta. Mieheni raivo oli käsinkosketeltavaa. Kiukkunsa siivittämänä mieheni määräsi koirille porttikiellon meidän huoneeseen, ainakin päiväsaikaan.


Matot ovat myös koko ajan vuorotellen peukoneessa. En saa kunnolla yhtä mattoa kuivaksi, kun toinen jo odottaa pesua. Olen viime aikoina useat kerrat saanut Daten rysän päältä kiinni. Eilen viimeksi herättyäni päiväunilta (olen sairaslomalla jalkani takia) päätin ensin käydä itse vessassa ja sen jälkeen päästää koirat ulos omaan pihaan ( Edellisestä käytöstä oli korkeintaan 6 tuntia). Tullessani vessasta ulos, löysin Daten vessan oven takaa kyykyssä maton päällä, nopeasti laajenevan lammikon kera. Aikaisemmin olen yrittänyt olla noteeraamatta koko asiaa ja putsannut vain jäljet pois. Nyt meni kuitenkin minultakin hermot. En tiedä teinkö oikein vai väärin, mutta karjaisin, otin Dattea niskasta kiinni ja ravistin "äidin kädestä".

Uhmaa, juoksun alkamisen ennettä, vauvataantumaa tai mitä? Siirikin, joka on vasta 6kk, pystyy kepeästi pidättämään siihen saakka , että pääsee ulos kun olemme tulleet töistä/koulusta kotiin. Siiri ei totisesti lattialle pissaile. Täytyy kai alkaa harkitsemaan vaippojen ostoa Datelle - Pampersit taas peliin!