Kävin alkuviikosta näyttämässä Dattea ja Siiriä kasvattajalle. Hän katsastaa ja siistii koirat säännöllisin  väliajoin ja opastaa minua eteenpäin turkin hoidossa.

 Datella on juuri nyt se upea turkki, jota olisi tarvittu siellä Messukeskuksen näyttelyssä. Siellä turkki oli vielä liian lyhyt. Daten jalkakarvatkin olivat hiukan kasvaneet. Ei ollut enää täysin paljaita aukkoja jalkavarressa. Vielä pitää tosin karvan kasvaa ennen kuin voidaan puhua kunnon pehkoista. Kasvattajan ei tarvinnut Daten runkoturkkia käsitellä, mutta minä sain tarpeeellisia ohjeita mukaani tehtäväksi, jotta karva ei levähdä käsiin.

2201611.jpg

Siiri joutui perusteellisempaan käsittelyyn. Pentukarvan oli nimittäin aika lähteä. Aluksi karvaa nypittiin sormin ja pohjavillaveitsen avulla. Lopulta kasvattaja ajoi koneella Siirin paljaaksi. Vain jalkoihin ja mahan alle jätettiin tarvittavat karvatupsut. Nyppiminen oli Siirille tuskan paikka, mutta konekäsittelyn se selvitti urheasti. Voi miten pieneltä ja laihalta Siiri näyttikään aivan ilman karvoja! Onneksi olin juuri ostanut eläinkaupasta molemmille koirille lämpimät talviloimet. Lainakarvoja loimen myötä Siiri nyt totisesti tarvitsee  jonkin aikaa.

Ennen trimmausta:

2201621.jpg

Trimmauksen jälkeen:

2201620.jpg


Huomasin tänään aamulla, että loimikaan ei tarpeeksi lämmitä Siiriä tällaisilla pakkasilla. Aamulla kun lähdimme ulos, näytti lämpömittari -12,3. Siiri hyytyi jo ennen kuin pääsimme edes kunnolla metsätielle 100m päähän. Kannoin sitä välillä sylissä, jotta Datte saisi tehtyä asiansa. Iltapäivällä keksin laittaa Siirille sadepuvun päälle ja puvun alle fleece-loimen. Nyt pysyi pikkuneiti lämpimänä ja juoksi innoissaan Daten kanssa leikkien. Pystyimme tekemään aivan kunnon lenkin.

2201612.jpg