Ansa oli eilen ensimmäisessä match showsaan. Neljä kuukautta tuli juuri ikää täyteen ja viimeiset rokotuksetkin oli annettuna. Ansa oli arvatenkin pienten pentujen nuorin osanottaja. Siiri oli myös mukana näyttäytymässä. Molemmat koirat pääsivät kilpailemaan pentuluokkaan. Tuomarina oli virallinen ulkomuototuomari.

Minua hiukan jännitti tilaisuus Ansan puolesta. Eihän se ollut koskaan edes pitänyt näyttelyhihnaa kaulassaan saati sitten esiintynyt sivistyneesti näyttelyasennossa seisten tai hienosti liikkuen. Ansa yllätti täysin ja näytti kehässä kaikki parhaat puolensa. Se seistä jökötti näyttelyasennossa himoiten kädessäni olevaa lihapullanpalaa. Liikkuminen sujui myös hienolla ravilla. Muutama nelijalkahyppy ylöspäin kuuluu tietty asiaan. Tuomari ihaili erityisesti Ansan pään rakennetta ja ilmettä. Hän mainitsi myös Ansan olleen näköjään ruoka-aikana kotona. Sen verran oli pentupömppöä vielä vyötäröllä. Ansa sai punaisen nauhan voittaen parinaan olleen villakoiran. Punaisten kehässä Ansa sijoittui aivan upeasti kolmanneksi. Palkinnoksi tuli ruusuke ja ruokapaketteja. Hieno alku näyttelyuralle.

Siiri käyttäytyi kehässä kuin ammattilainen konsanaan. Sitä on tosi kiva esittää, kun se liikkuu ja toimii kuin ajatus. Seisominen näyttelyasennossa on Siirille "tuttujuttu" ja se jökötti siinä kunnes sai luvan liikkua. Siiri sai aluksi sinisen nauhan. Parina oli kiinanharjakoira. Sinisten loppukehässä Siiri sijoittui upeasti toiseksi. Palkinnnoksi sekin sai ruusukkeen ja ruokapaketteja. Olihan hieno ja voitokas päivä!

Isoimmat onnittelut ansaitsevat kuitenkin ystävämme Mari ja Martta. Martta kilpaili samassa mätsärissä isoissa pennuissa. Se voitti luokkansa ja oli lopulta koko näyttelyn BIS2. Onnea!

1242969808_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siiri poseeraa kokemuksella

1242970077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ansan mietteet palkinnosta.