Kävin eilen illalla hakemassa Daten ja pennut meille viikonlopun ajaksi hoitoon. Kasvattaja lähtee näyttelymatkalle, joten meidän onni oli saada pienokaiset luoksemme. Pennut kuljetuskoppaan tarvikkeet mukaan, Datte takapenkille kopan viereen ja ei kun menoksi vaan.

Kotona Datte oli hurmaantunut nähdessään taas rakkaansa eli mieheni. Sami ja Jonna saivat myös Datelta iloisen vastaanoton. Siiri oli innoissaan Daten tulosta, mutta oli hieman varauksellinen pentujen suhteen. Se kävi nuuhkaisemassa varovasti pentulaatikkoa ja väisti takavasempaan kun Datte lennähti vartioimaan laumaansa. Ansa ressu sai heti tuntea nahoissaan Daten äidinvaistot. Ansa yritti kiivetä samaan laatikkoon pentujen kanssa, mutta Datte hääti vieraan armotta hampaitaan naksuttaen. Ei yrittänyt Ansa enää toista kertaa tehdä tuttavauutta pentujen kanssa.

Datte otti muutenkin heti pomon aseman kotona. Se määräsi leikitäänkö vai ei, syödäänkö puruluita vai ei, mitkä lelut on mun ja ainakin mun sekä tietenkin ruoka-aikana Siirin ja Ansan tuli jättää jämät Datelle. Siiri jätti kaksi papanaa lautaselleen, kun totesi Daten tuijotuksen liian kiinteäksi. Datte hotkaisi papanat parempiin suihin. Ansa oli nopeampi syömään, joten sen lautasen Datte ehti vain nuolemaan.

Kasvattaja oli kertonut Daten haluavan yöllä useampaan kertaan pissalle. Olin jo henkisesti varautunut siihen, että yöstä tulee rikkonainen. Käytin koirat yhdeltätoista pissalla ja menimme sitten nukkumaan koko porukka. Datte parkkeerasi matolle minun puolelle sängyn vierustaa. Ansa meni mieheni puolelle lattialle koppaan nukkumaan ja Siiri valtasi tilan sänkyyn mieheni kylkeen.

Neljältä havahduin siihen, että minun itseni piti mennä vessaan. Datte oli laatikossa pentujen luona nukkumassa. Pyysin Daten mukaani, jotta ei tarvitse enää toista kertaa lähteä koikkelehtimaan yöllä. Avatessani Datelle ulko-ovea tajusin - liian myöhään- että hesarin jakaja oli juuri tulossa meidän ovelle. Datte räjähti jakajalle kuin pommi! Koko piha raikui , kun Datte haukkui vimmoissaan. Minä syöksähtelin pitkin meidän omaa pihaa sopivan reikäisessä yöpaidassani ja yritin saada Daten kiinni. Hesarin jakaja odotti käsi ojossa, jotta pystyin ottamaan häneltä lehden. Pitelin Dattea toisella kädellä niskasta ja nappasin lehden jakajalta hermostuneesti hymyillen sekä pahoitellen - " tällä on pennut siksi tämä on näin vihainen". Hesarin jakaja hymyili takaisin ja jatkoi kiireesti matkaansa. Datte sai viimein tehtyä pissat muristen vielä varmuudeksi jakajan perään. Menimme takaisin nukkumaan Datte pentujen kanssa laatikkoon ja minä omalle pedilleni.  - " Aiotko hankkia meille häädön?" tuumasi mieheni minulle unenpöppöräisenä ja käänsi kylkeään. Aionko vielä ensi yönä viedä Daten pissallle, jos se ei itse pyydä - en todellakaan.