Siirin ensimmäinen virallinen näyttely oli eilen. Aloitimme "vaatimattomasti" heti Lahden kansainvälisestä kehästä. Siellä oli tällä kertaa käppänillä saksalainen tuomari. Olin etukäteen valmistautunut henkisesti siihen, että Siirin silkkiturkki ei saksalaistuomaria välttämättä miellytä. Mari lähti matkakaverikseni ja lupautui esittämään Siirin kehässä.

Pesin ja föönasin Siirin vielä näyttelyaamuna. Siiri kylläkin oli päättänyt, että häntä ei föönata. Jouduin pitelemään riehuvaa ja rimpuilevaa koiraa toisella kädellä ja toisella yritin sohia föönin suuttimen kanssa karvoja suoraksi ja kuivaksi. Tulihan Siiristä lopulta kuiva, mutta karvat sojottivat taas mikä minnekin ja olin aaamun aikataulusta myöhässä. Lisäksi fööni piti sen verran kovaa ääntä, että mieheni asteli seitsemältä alakertaan ja ihmetteli kiukkuisena miksi ihmeessä olin alkanut kukonlaulun aikaan imuroimaan.

Matka sujui joutuisasti ja osasimme hienosti suunnistaa suoraan näyttelyhallille. Parkkipaikkakin oli kiitettävän lähellä. Saimme trimmipöydälle mukavasti tilan saman kennelporukan sekaan aivan kehän viereen. Kasvattaja föönasi Siirin vielä kertaalleen ja teki siistimistyöt ennen näytille menoa. Tuomari oli erittäin joutuisa sekä täsmällinen ja 30 pippuri-suolan jälkeenkin pysyi hyvin aikataulussa.

Siirin luokassa kilpaili yhteensä kuusi koiraa. Siiri esiintyi hienosti Marin taitavassa luotsauksessa. Näyttävä pari! Siiri oli tuomarin käsissä viimeisenä. Yksi koira edellä oli saanut H:n ja muut Eri:n. Sydämeni läpätti tuhatta ja sataa tuomarin arvostellessa Siiriä. Tuskin pystyin katsomaan mihin värinauhapinoon kehäsihteerin käsi suuntaa. Pinosta löytyi Siiirille kuitenkin vaaleanpunainen nauha. Eri oli siis totta! Huippujuttu! Tuloksena oli luokkansa viides sija. Tuomari oli löytänyt ne muutamat kohdat, joissa Siirillä alkaa kasvaa hieman karkeampaa karvaa. Hän selvästi antoi anteeksi Siirin nuoren iän takia turkin laadun. Arvostelu oli hieno. Tuomari kehui Siirin kaunista ulkomuotoa. Ja kaunishan Siiri onkin :) Tästä on hyvä jatkaa "näyttelyuraa".

1240758267_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omaa vuoroa odotellessa...

1240758308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohi on ja nyt voi rentoutua.