Tänään olin harjoittelemassa trimmausta kasvattajan järjestämällä trimmauskurssilla. Meitä asiasta kiinnostuneita kurssilaisia koirineen oli kiitettävästi paikalla. Tietoa ja uusia vinkkejä tuli meille paljon. Olisi pitänyt olla videokamera mukana, jotta olisi saanut kaikki hyvät ohjeet tallennettua. Oli ilo katsella kun osaava trimmaaja käsitteli demo-koiraa niin taitavasti ja upeaa jälkeä tehden. Tosin demo-koirakin oli oppinut seisomaan kuin patsas trimmauspöydällä. Siinä on minulla sekä Datella ja Siirillä tavoitetta kerrakseen saavutettavana, jotta joskus kykenisimme samanlaisiin suorituksiin.

Demonstraation jälkeen aloimme itse työskennellä. Minä aloitin Siirin kanssa. Siirillä on niin lyhyt ja pehmeä karva, että siitä oli vaikea saada mitään irtoamaan. Sain neuvoksi kokeilla lyhyempipiikkisellä pohjavillaveitsellä. Kuinka ollakkaan, jo lähti pohjavillahötö irtoamaan. Täytyy heti hankkia itselle samanlainen veitsi. Se on lisäksi tosi hyvä apuväline kun nyppii päälakea. Sain opastusta myös konetöihin, lähinnä kaulan ja poskien osalta.

Daten karva on sen verran karkeaa ja irtoaa nypittäessä helposti, että Siirin turkin jälkeen tuntui kun pelkkä puhallus olisi riittänyt. Irrottelin Datelta myös pohjavillaa veitsellä ja kampasin takkuja auki. Molempien koirien osalta lopullinen siistiminen tehdään vasta myöhemmin ensi viikolla, jotta olisivat mahdollisimman siistissä kunnossa ensi viikonlopun Tampereen KV näyttelyssä, jonne olemme osallistumassa.