Siskoni sai kesän mökkimaalauksesta remonttikärpäsen pureman ja alkoi remontoida syksyn myötä omaa kaupunkikotiaan. Olen kuullut vanhemmiltani ja siskoltani itseltään remontin vaiheista ja etenemisestä. Kävimme mieheni kanssa viime viikonloppuna katsastamassa paikan päällä remontin tilannetta. Kattopaneelit olivat uudessa maalissa ja seinäpinnat pohjatöiden vaiheessa. Innostuin itsekin suunnittelemaan tulevaa seinäpintaa olohuoneeseen.

- Sellainen luonnonkivi -seinä olisi aika hieno tällä toisella seinällä. Harmaata kiveä ja sitten jotain vaaleaa harmaan sävyä muille seinille. Ja verhot voisi sitten olla jotkin pirtsakan väriset, vaikka aniliininpunaiset.

Siskoni innostui kovasti ideastani. Hän näki jo sielunsa silmillään kuinka hieno kiviseinä koristaisi hänen olohuonettaan ja sähkötakka toisi vielä viimeisen silauksen sisustukseen. Ennen kuin lähdimme kotiin, sopi siskoni Samin ja mieheni kanssa päivästä, jolloin he menisivät yhdessä ostamaan tarvittavat materiaalit. Sami ja mieheni lähtisivät mukaan kantoavuksi ja autokuskiksi.

Ostospäivä tai paremminkin ilta oli sitten eilen. Siskoni soitti minulle innoissaan  yhdeksän aikaan.

- nyt on kivet sitten ostettu.! Päätin sittenkin ottaa sitä isompikokoista kivilaattaa. Se oli paremman näköistä. Ostin myös neljä 15kg:n säkkiä oikeanlaatuista laastia myyjän opastamana. Kivet eivät mahtuneet autoon, joten vuokrasin pakettiauton. Siinäkin piti laskea, että auton kantavuus riittää. Kivet katsos painoivat 800kg.

- n..iin, nielaisin kauhuissani puhelimeen.

- joo, mulla on nyt täällä olohuoneessa 74 pakettia luonnonkiveä ja ne painaa yhteensä 800 kiloa. Nyt vaan sitten laittamaan niitä kiinni seinään. Myyjä ainakin sanoi, että niiden pitäisi tuolla kumimaisella laastilla pysyä hyvin kiinni seinässä.

Olin sanaton ja syyllisyys alkoi hiipiä ajatuksiini. Olisiko sittenkin pitänyt pitää mölyt mahassaan ja olla ideoimatta villejä vinkkejä siskoni luovaan hulluuteen. Miten saa harrastelijaremontoija 74 pakettia luonnonkivilaattaa kunnialla seinään ja pysymäänkin ne vielä siinä?! Miten kerrostalon ohut väliseinä kestää 800kg:n kivilaattapainon?!  No, kohtahan asiat selviää - voi pyhä Sylvi!