Olimme viikonloppuna vierailulla ystäväni luona. Hän kasvattaa villakoiria. Kotona asustaa viisi aikuista koiraa ja lisäksi vielä viimeistä viikkoa kolme suloista pentupalleroa. Voiko suloisempaa näkyä olla kuin pienet villakoiran pennut - tietenkin käppänä pentujen rinnalla :) Uskomattoman pieniä, mutta ulkonäöltään selvästi jo villakoiria. Koirien lisäksi ystävälläni on myös muita eläimiä: kanarianlintuja, gerbiilejä, akvaario ja varmasti muita mitä en edes muista.

Dattea ja Siiriä jännitti kovasti vieraisilla olo. Kerralla tuli niin monta uutta hajua vastaan. Ne kulkivat aluksi epävarmasti tutustuen paikkoihin. Pennut kummastuttivat ja kiinnostivat varsinkin Dattea. Kierreltyään huoneita, Datte huomasi lattialla pennuille tarkoitetun pissa-alustan. Pentujen pissat piti tietenkin peittää omalla hajulla ja Datte pissata tirskautti alustalle. Yritin selitellä ystävälleni, että kyllähän Datte jo sisäsiisti on kauan ollut.

Seuraavaksi huomaan, että Siiri on mennyt sohvan taakse ja vääntää siellä kakkaa. Jännitys oli ollut sille liikaa ja suoli alkoi toimia. Riennän hakemaan paperia ja putsaan Siirin jäljet. Myös Siiri on ollut sisäsiisti jo pitkään vakuuttelin ystävälleni.

Sitten alkoi kuulua keittiöstä rouskutusta. Datte oli löytänyt ystäväni koirien ruokakupin täynnä kuivapapanoita. Tietenkin se piti tyhjentää. Siiri riensi auttamaan Dattea. Ystäväni lähti pelastamaan pentujen ruoan. Ja jotta katastrofi olisi täydellinen alkoi Siiri syömisen jälkeen vääntää vielä toisen kerran kakkoja. Nyt olikin tulossa syötyjä kepinpalasia ulos, joten kakkaamista säesti Siirin kiljahtelu. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin ihmettelin ystävälleni.  Koska Datte on mielestään suuri vahtikoira, sai se vielä raivoisan hepulin niskakarvat törröllään, kun ystäväni poika tuli alakertaan. Meidät kutsutaan kylään varmasti toistekin!

Vieraisilta lähdimme porukalla kohti Kivenlahden koirapuistoa. Ystäväni oli järjestänyt sinne pentutapaamisen kasvateilleen. Mekin saimme osallistua tapahtumaan. Tuhruisesta ilmasta huolimatta, tapaamiseen tuli paljon väkeä. Datte ja Siiri olivat aivan kauhuissaan isovillakoirien juostessa riemuissaan ympäri tarhaa.Kääpiö/toyvillakoirat pujottelivat luontevasti isompien joukossa ja jopa komentelivat muita. Datte parkkeerasi itsensä minun jalkojeni väliin ja katseli sieltä pelokkaana menoa. Siiri liimautui jalkaani kiinni. Siis näinhän koirani eivät yleensä koskaan koiratarhassa käyttäydy. Ne leikkivät ja juoksevat toisten mukana. En yrittänyt enää edes selitellä. Lähdin kävelemään ympäri tarhaa omat koirat seuraten aivan kantapäilläni. Hieman kauempana ne vihdoin uskalsivat hieman irrota minusta ja nuuskia ympäristöä sekä leikkiä keskenään.

Rankka reissu.....