Kävimme sunnuntaina Siirin ja Pimun kanssa Viikissä mätsärissä. Olin onnistunut houkuttelemaan Jonnankin mukaan. Hän peräti suostui näyttämään Siirin kehässä, vaikka ei ole koskaan koiraa missään esittänyt. Jonna on kyllä osallistunut Daten kanssa kasvattajan järjestämään näyttelykoulutukseen, mutta siitäkin on jo vuosi aikaa.

Sää oli aurinkoinen Gardenian kentällä, mutta kova tuuli piiskasi niin hiukset kuin koirien karvatkin uuteen uskoon. Olin pessyt ja föönannut molemmat koirat aamulla, mutta siitä ei ollut kyllä tällaisessa tuulessa mitään hyötyä. Tosin koirat tuoksuivat nyt hyviltä ja Pimun metsässä selkäänsä hieroma "mädäntynyt myyränraato"- parfyymi oli poissa. Väkeä oli paikalle tullut aika runsaasti. Pimun luokassa kilpaili 42 koiraa ja Siirin luokassa 27 pentua.

Jonnaa alkoi vähitellen jännittää paikan päällä. Hän kyseli neuvoja ja harjoitteli Siirin kanssa minkä vielä ehti. Yritin antaa vielä viimehetken vinkit Siirin seisottamiseen. Siiri kilpaili numerolla 8 ja pääsi kehään ennen Pimua. Jonna esitti Siirin kuin kokenut handler konsanaan. Mistään ei huomannut, että oli ensikertalainen asialla. Siiri liikkui kauniisti ja seisoi kuin patsas niin maassa kuin pöydälläkin. Parina oli kiinanharjakoira. Tuomari antoi punaisen nauhan Siirille.

1242051448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1242051470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Punaisten loppukehässä Siiri ja Jonna selviytyivät neljän viimeisen ryhmään. Jännitys oli huipussaan, koska mukan oli edelleen myös toinen musta-hopea käppänä - uros. Tuomari pyysi ryhmää kiertämään kehää yhä uudelleen ja uudelleen. Päätös oli hänelle ilmeisen vaikea. Tuomari tuli vielä viimeisen kerran tervehtimään koiria yksitellen. Sen jälkeen tuli päätös.... Siiri voitti pentuluokan punaiset! Tuomarin kriteerit olivat kuitenkin yksinkertaisen selkeät: lopussa voitosta kisasivat kaksi käppänää. Toinen heilutti häntäänsä tuomarin tervehtiessä ja toinen ei. Eli Siiri hännänheiluttaja veti pitemmän korren.

Bis-kehässä karsiutuivat kaikki pienet koirat ensimmäisellä kierroksella. Kaksi isoa ja yksi keskikokoinen koira veivät päivän palkintosijat.

Palkinnoksi pentuluokan voitosta Siiri sai ruusukkeen, pussillisen leluja, kaksi koira-lehteä sekä kaksi säkkiä ruokaa. Ihan kiva :)

Onnea Siiri ja Jonna!


1242051535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1242051515_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pimu kilpaili omassa kehässään mäyräkoiran parina. Pimu esiintyi vankalla kokemuksella upean hillitysti. Liikkui ketterän reippaasti ja seisoi pöydällä kuin patsas sekin. Tuomari antoi punaisen nauhan pimulle kriteerinä se, että Pimu liikkui reippaammin ja paremmin sekä oli paremmassa ohjauksessa/kontaktihoukuttelussa. Oli mukavaa kun tuomari perusteli päätöksensä. Ja tietty se oli mukavaa, että saimme kehuja. Punaisten kehässä Pimu karsiutui ensimmäisellä kierroksella. Jatkoon pääsi valkoinen käppänä. Pimun mätsärikuvia en saanut, koska olin itse kehässä esittämässä.