Olen kovasti odotellut juoksun alkamista molemmille koirille. Ei niin, että juoksu sinänsä olisi mikään tavoiteltava tila. Olen vain suunnitellut keväälle koirille kaikenlaista puuhaa ja harrastusta, jotka juoksut voi sekoittaa täysin. Parasta tietty olisi, jos molemmilla koirilla osuisi juoksu samaan aikaan. Menisi mukavasti samoilla vaivotteluilla.

Olen ilmoittautunut Daten kanssa tokoon maaliskuulle ja Siirin kanssa on tarkoitus aloittaa tokoa huhtikuussa. Pentuagility ja agilityA on myös suunnitelmissa, kunhan sopiva kurssiaika ja paikka vaan järjestyy. Minun tuurillani juoksut sattuvat tietenkin juuri keskelle kursseja. En uskaltanut ilmoittautua millekään, heti vuodenvaihteen jälkeen alkavalle kurssille, mutta näyttää siltä, että olisi ehkä sittenkin pitänyt.

Daten ensimmäinen juoksu alkoi viisi päivää sen jälkeen kun ikää oli tullut 6kk täyteen eli 20.7.08. Juoksu kesti tosi pitkään, yhteensä viisi viikkoa. Kolmisen viikkoa juoksun jälkeen alkoi vuoto uudestaan. Vein Daten lääkäriin ja siellä todettiin kohtutulehduksen merkit. Onneksi tulehdus oli alkuvaiheessa ja lääkkeet tehosivat hyvin. Nyt hiukan jännittää se, miten uusi juoksu etenee ja uusiiko tulehdus. Datte on nyt jo pitkään keimaillut pojille ja pissata tiristänyt joka hajulle. Pojat kyllä nuuskivat Dattea kiinnostuneena, mutta siihen se sitten jää. Palava into puuttuu niiltä. Pitää siis vain malttaa odottaa.

Siiri saavutti ikäänsä juuri myös ne maagiset kuusi kuukautta, mutta ei ole juoksuja kuulunut silläkään. Siirillä ei ole edes minkäänlaisia merkkejä juoksun suhteen. Tisut on nuppineulanpään kokoiset, pisssat lorautetaan kerralla ilman pienintäkään merkkausajatusta eikä pojatkaan kiinnosta kuin leikkikaverin kannalta. Siiri on niin vauva vielä, että on vaikea edes kuvitellakaan sitä hurmaajahuldana keikistelemäsä kulmakunnan urhoille.