Saimme "hautomoomme" vieraaksi joksikin aikaa pienen suloisen Max-pennun. Pennulla on ikää 15 viikkoa. Max on terhakka ja itsevarma pentu. Se on rohkea käänteissään ja erittäin oppivainen. Minulla on aina ollut narttu-koiria, joten nyt meni hetken ennen kuin osasin puhua ja lukea maxia. Aluksi oli tosi vaikeaa tietää joko Max pissasi. Olen tottunut kyykisteleviin neiteihin, joten Maxin neliraaja köhnötys-seisonta teki asian hankalaksi. Lätäkkökään ei tullut totuttuun kohtaan takapään alle, vaan sitä sai etsiä jostain koiran keskiosan alta. Asiaa helpotti kovasti se, että pikku-Max oppi eilen nostamaan jalkaa lirutellessaan. Nyt se on niin innoissaan, että nostelee ulkona jalkaa ja lirauttaa joka puskaan.

Max 15 vkoa.

Maxilla on ego kohdallaan ja se yrittääkin jo pienestä pitäen harjoitella "urosmaista" käytöstä. Kohteeksi kelpaa nuoret ja vanhat lajitoverit eikä koollakaan ole kauheasti väliä. Lenkillä se kulkee ylväästi haareminsa Daten ja Siirin jalanjäljissä ja merkkailee ketjukirjeen jatkot niiden pissojen päälle. Vastaantuleville koirille Max kertoo kovalla äänellä mielipiteensä.

Tyttöjen koulussa.

Datte ja Siiri ovat sopeutuneet hienosti eloon Maxin kanssa. Siiri oli aluksi kauhusta kankeana, kun kaksi sen inhotuinta elementtiä kävi toteen: pentu ja uros! Nyt Siiri on jo hyväksynyt Maxin ja leikkii todella paljon sen kanssa. Max on sen verran vahvatahtoinen, että sanoo lempeän pehmeälle Siirille vastaan ja uhitteleekin. Siiri-ressulta palaa hermot, kun se ei saa Maxia kuriin. Yleensä Datte saapuu pelastavana enkelinä Siirin apuun. Datte ärähtää "pää kiinni ja tottele" lynkaten Maxin samalla kanveesiin ja Max asettuu taas paikkaansa laumassa. Kaiken Machoilunsa keskellä Max on kuitenkin pieni ja suloinen sekä leikkisä koiravauva.

Siiriä on kiva huudattaa.

Datte pistää ojoon.

Suloinen pieni poika.