Daten juoksun loputtua, olimme koirien kanssa eilen illalla pitkästä aikaa koiratarhassa tapaamassa kavereita. Paikalla olikin useampi koira omistajineen. Datte ja Siiri olivat aivan ihastuksissaan päästessään juoksemaan ja painimaan tuttujen koirakaverien kanssa. Jossain vaiheessa huomasin, että Siiri ei enää ollutkaan leikeissä mukana. Aloin etsiä katseellani sitä ja huomasinkin sen olevan aitauksen toisella laidalla kuono tiiviisti maassa. Arvasin, että se oli löytänyt sieltä jotain syötävää. Huutelin Siiriä, mutta ei mitään tehoa. Anna oli nopeampi jaloistaan kuin minä ja hän juoksi häätämään Siiriä apajalta. " Ei kannata antaa pusuja Siirille" huuteli Anna. Siiri oli nimittäin löytänyt ihmisen jäljiltä kasan ulostetta ja pistänyt sitä poskeeensa.

Illalla mennessäni nukkumaan löysin Siirin tekemässä kakkoja lattialle. Se on aivan tavatonta. Siiri ei ole todella pitkään aikaan enää tehnyt mitään asioita sisälle. Päästin Siirin vielä varmuudeksi ulos omaan pihaan, josko vielä tulisi jotain. Sisään tullessaan Siiri yhtäkkiä oksensi matolle ison läjän. Oksennus oli pelkkää p...aa ja löyhkä oli sen mukainen! Siivottuani lattian ja pestyäni maton menin uudelleen nukkuman. Kauaa en kuitenkaan ehtinyt maata, kun Siiri oksensi taas. Tällä kertaa sänkyni viereen. Olin tukehtua hajuun. Sain yön aikana siivota ja mopata lattioita useampaan otteeseen sekä tuulettaa koko asuntoa sanoinkuvaamattoman karseasta löyhkästä. Siiri oksenteli aina klo 1.30 saakka. Sen jälkeen tilanne rauhoittui ja pääsimme nukkumaan.

Aamulla Siiri veteli unia kymmeneen saakka ja heräsi pirteänä uuteen päivään. Oksentelusta ei ollut enää tietoakaan ja vatsa toimi aamulenkillä normaalisti. Kaikki hyvin taas - onneksi.