Osallistuimme pitkästä aikaa eilen mätsäriin Espoossa. Paikalla oli runsaasti osallistujia, mutta onneksi tuomari ripeä. Maneesi hieman suojasi tuulelta, mutta kylmyyttä se ei pitänyt poissa. Silvia tuli mukaan esittämään Dattea. He saivat Daten kanssa samalla hyvää harjoitusta ensi lauantai näyttelyyn Hämeenlinnassa. Minä keskityin esittämään Siirin.

Datte meni ensin näytille. Se esiintyi hienosti. Silvia sai Daten seisomaan ja liikkumaan erinomaisen hyvin. Punainen nauha tuli. Siiri esiintyi myös ihan mukavasti. Seisominen on Siirille hasteellisinta, koska se ei tykkää, että sen jalkoihin kosketaan. Siiri seisoo kehässä parhaiten , kun se saa seistä vapaasti.

Siirin kanssa odottaessamme vuoroamme, huomasin, että paikalla oli maamme johtoporrastakin. Pääministeri kunnioitti läsnäolollaan tapahtumaa. Hänellä oli mukana karkeakarvainen mäyräkoira kilpailemassa. Tietenkin kävi niin, että minä jouduin/pääsin Siirin kanssa pääministerin koiran pariksi. Tosin hänen koiransa esitti nuori tyttö ja pääministeri itse tsemppasi paria kehän laidalta. Siirille kehässä esiintyminen oli tuttua ja se käyttäytyi  iloisen varmasti. Siiri kyllä nauttii esiintymisestä. Lopputuloksena oli se, että SIIRI VOITTI PÄÄMINISTERIN KOIRAN saaden punaisen nauhan. Jee, hyvä Siiri, ei suorituspaineita!

Pääministerin pitkä hahmo taustalla

Punaisten kilparyhmässä oli yhteensä kolme käppänää, musta, musta-hopea ja pippuri-suola. Siiri ja musta käppänä karsiutuivat jatkosta. Datte loisti Silvian kanssa. He sijoittuivat punaisten kolmanneksi. Pitäisikö sanoa, että onneksi, koska Silvia-raukka oli niin jäässä, että ei varmasti olisi kestänyt enää odottaa BIS-kehää : ) Kotiin lähdettiin viluisina, mutta onnellisina palkintokassin kera sekä Siirin voitto mukavasti mieltä kutkuttaen.