Kävisimme eilen koirapuistossa leikkimässä kavereiden kanssa. Puistoon sattuikin tulemaan pitkästä aikaa tuttu, juuri vuoden täyttänyt, cairnterrieri - neiti omistajansa kanssa. Nuori neiti oli tosi innokas kontaktinotossaan ja sai heti Siirin mukaansa juoksuleikkiin. Dattekin tervehti neitoa, mutta kiinnostui enemmän etsiskelemään itselleen keppejä purtavaksi kuin hippaleikistä muiden kanssa.

Cairn-neiti oli kovasti aikuistunut ja rohkaistunut viimenäkemästämme. Enää se ei livahdellut penkin alle piiloon muita koiria tai muuten arastellut. Päinvastoin, siitä oli tullut varsinaisen rohkea ja haastavakin. Se hyppi toisten koirien niskaan yrittäen saada niitä leikkimään kanssaan. Datte oli löytänyt sopivan purukepin ja keskittyi sen pilkkomiseen. Vilkas Cairn-neito päätti kuitenkin yrittää vielä Dattea leikkiin ja ryntäsi villisti Daten niskaan hyppimään. Datte puolusti itseään ja kallista aarrettaan ja riitahan siitä tuli. Tytöt ärisivät ja karjuivat toisilleen sekä yrittivät kumpikin päästä niskanpäälle. Kohta riita taukosi ja koirat erkanivat toisistaan. Datte meni cairn-neidon omistajan jalkojen viereen ja siitähän neito tulistui. Sota syttyi taas uudestaan kuin nappia painamalla. Toinen erä loppui onneksi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Sen jälkeen koirat olivat sovussa kumpikin tahollaan. Siiri oli aivan kauhuissaan tappelusta ja ilmoitti cairn-neidille kimeällä pelkohaukulla hyvin selkeästi ettei enää halua leikkiä sen kanssa. Cairn lähti muille tahoille hyppimään niskaan. Mitään ulkoisia vammoja ei onneksi kummallekaan osapuolelle riidasta tullut.

Tämä oli Daten elämässä toinen kerta, kun se tappelee vieraan koiran kanssa. Oli mielenkiintoista ja hyväkin havaita, että Datte ei ole se joka hyökkää tai provosoi. Datte puolustaa, puolustautuu ja pitää kiinni asemastaan. Se ei lähde uhittelemaan ja puhuu yleensäkin hyvin koiraa muiden kanssa. Datte oli hyvin hämmentynyt riidan jälkeen. Se tuli luokseni ja haki tukea minulta. Loppuajan puistossa Datte olikin minun lähelläni. Cairn- neito ei enää lähestynyt Dattea.