Sunnuntaina oli vuorossa näyttelymatka Tampereelle. Aamulla oli tosi aikainen herätys, koska piti ehtiä pesemään koirien jalkakarvat ja parta sekä föönata ne. Siirin föönaus oli nopeasti tehty, mutta Daten karkeaa karvaa sai föönata kauan. Varsinkin, kun fööni oli tehoton matkakäyttöön tarkoitettu nysä. Aikataulu petti heti aamusta ja lähdinkin vähän myöhässä hakemaaan Silviaa matkakaveriksi Espoosta.

Perille Tampereelle saapui samaan aikaan meidän kanssa "muutama" muukin retkikunta. Autojono onneksi liikkui aika sutjakasti, mutta auto jäi parkkiin kauas näyttelyhallista. Vaikka trimmipöydässä oli isot pyörät, kävi boksien vetäminen paksussa ja osin kuhmuraisessa jääsohjossa työstä.

Kehän laita oli täynnä koirien bokseja ja trimmipöytiä. Onneksi löysimme vielä yhden kolon tuttujen vierestä ja sopivasti penkin kohdalta. Siirin kehä alkoi ensin, joten Siiri pääsi ensimmäisenä pöydälle viimeisteltäväksi. Minä en oikeastaan osaannut muuta, kuin kammata turkkia ja pidellä kiinni Siiristä. Silvialla oli onneksi tilanne hallussa ja hän siisti Siirin hienoksi. Ensin kehään meni kaksi urospentua. Toinen sai Kp:n, toinen ei. Sitten oli narttupentujen vuoro. Niitäkin oli kaksi. Silvia esitti Siirin hienosti, vaikka Siiri on varmasti haastava esitettävä kokemattomuutensa vuoksi. Irlantilainen tuomari asetti Siirin pennuista toiseksi, mutta antoi Kp:n molemmille. Erityiskiitos tuli arvostelussa koiran esittämisestä. Hienoa Siiri ja Silvia!

Namia!

Siirin urakka ohi ja päiväunille.

Daten kehä alkoi puoliltapäivin. Datte otti koko näyttelytouhun rennoin rantein. Se esiintyi hienosti Silvian luotsaamana. Seisoi asennossa mihin sen laittoi ja liikkui sulavasti. Etelä-Afrikkalainen tuomari antoi laatuarvioinnin erinomainen ja sijoitti Daten junioriluokan toiseksi. Daten kehässä esiintyminen jatkui vielä kasvattajaryhmässsä, mihin se osallistui ensimmäistä kertaa. Pienen treenin jälkeen koossa oli hienosti liikkuva ja näyttävä tiimi, joka sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon ryhmästään. Lopuksi vielä ostoskierros myyntikojuilla ja sitten päästiin kotimatkalle. Päivä oli kaikin puolin hieno ja mukava.

Datte tuomarin käsissä.